Litteratur

Här kommer lite tips om bra böcker när man ska fixa fester och kalas (det finns säkert fler än så här, men detta är de vi brukar använda):

Den här boken som heter ”Barnens Kalasbok” kom ut 1988 på ICA Bokförlag. Den är skriven av Ingela Håkansson och Katta Nordenfalk.

Den innehåller många olika temakalas, även flera lämpade för lite mindre barn.

ISBN 91-534-1116-1

Sockerbolaget gav ut den här lilla skriften för några år sedan. Den inehåller tips för allt man kan tänka sig, från inbjudningskort och menyer till lekar och recept. Inget förlag och ingen författare, bara ett telefonnummer till Konsumentkontakt: 020-74 02 00

”Evas och Adams Partybok” är mest lämpad för tonåringar och deras fester. Här finns lekar som Ryska posten och Sanning eller konsekvens beskrivna. Recepten är både på mat och på kaffebröd. Många goda råd om hur man gör för att fixa trevliga inbjudningar och dekorationer, hur man kan ordna musik på ett enkelt sätt, m.m.

Finns på biblioteket.

”Wilton Cake Decorating 1997 Yearbook” fick jag tag i via en firma som säljer baktillbehör, formar och spritsar osv. I den finns tårtor för alla tillfällen. Den är mycket typiskt amerikansk, med spritsad kristyr osv, men man kan få kul ideer ur den. Den innehåller också några ”lektioner” i hur man använder till exempel spritsen för att skapa roliga effekter.

”Childrens Party Cooking” är en renodlad receptbok för barnkalaset. Här finns recept på kakor, tårtor och annat passande. Jag köpte den i Liverpool för flera år sedan. Den kan nog vara svår att få tag i här i Sverige.

”Kalle Ankas Kokbok” är utgiven på Richters Förlag. Den innehåller mängder av olika recept, alla anpassade så att barnen själva ska kunna följa dem. Den innehåller inte bara kalasrecept utan även vanlig mat. Vi bakade pitabröd efter Kajsa Ankas recept, och de blev fantastiska!

Richters Förlag

 

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att offentliggöras.

Du kan använda följande HTML etiketter och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>