Röd

För en nyårsfest löd temat ”Röd”, och då säger det sig ganska självt vad dukningen gick i för färg…

Julduken, den helröda, fick komma fram ur sin låda, och samsas med diverse tillbehör i svart och guld – bland annat de guldfärgade ljuslyktorna från Österlandsfesten jag beskrivit på en annan sida. De svarta tallrikarna är aldrig fel, och de fick vara med här igen. Jag hade lånat ihop röda saker av släkt och vänner, t.ex. örngott till kuddar i soffan, ytterkrukor, handdukar osv – allt man kan tänka sig var rött! Röda mattan var utrullad i hallen, vi drack rödvin till maten, det var röda glödlampor i fönsterlamporna och röda stearinljus i takkronorna, och så vidare.

Rödbetor spelade en viktig roll i maten den här kvällen, och förrätten var borsjtj, huvudrätten ugnsstekt röding och desserten gräddglass med gin och röda vinbär (Recept på Mat-sidan).

Gästerna kom utklädda även den här gången, och temat ”Röd” hade tolkats på massor av olika sätt. Ett par exempel: en kille kom klädd till agitator från franska revolutionen, och en tjej hade hängt stora klasar med röda julgranskulor i örhängena. Flera hade klätt sig helt i rött, andra hade bara en röd rosett i håret eller en liten röd ros på rockslaget. Djävulen själv med röda horn och svans var här, liksom Röde Orm och Rödluvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *